Přihlášení:
Menu
Hoffenheim vs Freiburg: Boje o evropské poháry vrcholí!

Hoffenheim vs Freiburg: Boje o evropské poháry vrcholí!

29. 4. 2022 17:51, upraveno: 29. 4. 2022 17:51
autor: Tom
Boje o evropské poháry v německé nejvyšší fotbalové soutěži vrcholí a velice důležitý pro jejich rozřešení bude výsledek sobotního zápasu 32. kola Hoffenheim vs Freiburg, jehož výkop je naplánovaný na 30. dubna od 18:30. Tým Pavla Kadeřábka sice stojí mimo TOP 6, avšak se 4bodovou ztrátou na 6. Union má stále 3 kola před koncem sezony šanci si účast v pohárech vybojovat. Výhodnější pozici má 5. Freiburg, který stále bojuje o Ligu mistrů, ale zároveň samozřejmě musí koukat na záda, aby z TOP 6 nevypadl. Jak tuto hádanku rozlousknout pro sestavení výherního tiketu?

Hoffenheim vs Freiburg: Boje o evropské poháry vrcholí!

 

Místo konání: PreZero Arena, Sinsheim

Statistiky vzájemných zápasů Hoffenheim vs Freiburg:

  • Freiburg naposledy v lednu zvítězil na půdě Hoffenheimu 1:4.
  • Hráči SC proti Hoffenheimu neprohráli 5 z 6 posledních utkání; 4x zvítězili.
  • Freiburg vyhrál na půdě Hoffenheimu 3x v řadě jak po 1. poločase, tak i celkově; po 90 minutách přitom vždy min. o 2 góly.
  • 2x v řadě a současně 4x z 6 posledních zápasů Hoffenheim vs Freiburg padlo více než 2,5 gólu.
  • 4x v řadě a také 4x z 6 posledních vzájemných duelů skórovaly oba týmy.

Zajímavá fakta:

  • Hoffenheim doma v BL neprohrál 11 z 13 posledních utkání.
  • Kadeřábek a spol. v BL vyhráli jen 1 ze 7 posledních utkání.
  • Freiburg venku neprohrál 6 soutěžních utkání v řadě.
  • Hráči SC neprohráli 11 z 12 posledních soutěžních zápasů.
Logo týmu Hoffenheim Novinky týmu Hoffenheim Logo týmu Hoffenheim Novinky týmu Freiburg

Hoffenheim se poslední týdny propadá pořadím, když v BL 6x za sebou nezvítězil. Naposledy minulou sobotu remizoval 2:2 ve Frankfurtu. Průběžně je 8. (skóre 52:47, 46 bodů) se 4bodovou ztrátou na pohárové pásmo, resp. 6. Union.

Kadeřábek a spol. v BL z 6 posledních zápasů 3x prohráli a 3x remizovali. 4x z toho padlo více než 2,5 branky a 3x skórovaly oba týmy.

Doma v BL Hoffenheim neprohrál 4 z 6 posledních utkání; 2x zvítězil. Za uvedené období 3x padlo více než 2,5 gólu a 4x skórovaly oba týmy.

Christoph Baumgartner a Pavel Kadeřábek si odpykali disciplinární tresty a v sobotu nebudou chybět v základní sestavě. Stopka za 5 žlutých karet nyní naopak čeká Stefana Posche.

Havard Nordtveit se už tuto sezonu na hřiště nepodívá kvůli svalovému zranění. V létě by měl v klubu skončit. Benjamin Hübner si přivodil zranění zad a Chris Richards laboruje se stehnem.

Marco John má poraněné rameno. Ermin Bicakcic a Robert Skov jsou blízko návratu na zelený pažit po potížích s předním zkříženým vazem a stehenním zraněním.

Freiburg naposledy minulou sobotu remizoval doma 3:3 s Borussií Mönchengladbach a momentálně tak 3x za sebou nepoznal přemožitele. V tabulce mu patří 5. místo (skóre 52:37, 52 bodů) s 2bodovou ztrátou na 4. Lipsko (TOP 4, které zajišťuje postup do základní skupiny LM) a 2bodovým náskokem na 6. Union.

Hráči SC v BL neprohráli 5 z 6 posledních zápasů; 3x zvítězili. 4x v řadě a současně 5x z 6 posledních zápasů padlo více než 2,5 branky a 4x skórovaly oba týmy.

Na venkovních hřištích v BL Freiburg neprohrál 4x za sebou a současně 4x z 6 posledních zápasů; 2x zvítězil. Z 6 posledních výjezdů po Německu 3x padlo více než 2,5 gólu a 4x skórovaly oba týmy.

Manuel Gulde je po zranění zpět v tréninku. Blízko návratu na hřiště je také Nils Petersen, kterého v uplynulých dnech trápila viróza.

Yannik Keitel je již skoro v pořádku po zranění palce na noze. Otazník visí nad sobotním startem v případě německého reprezentanta do 21 let Kevina Schadeho, který léčí břišní sval.

Hráči týmu Hoffenheim Hráči týmu Freiburg
  • Baumann - Brankář
  • Vogt - Střední obránce
  • Akpoguma - Střední obránce
  • Grillitsch - Střední obránce
  • Kadeřábek - Pravý záložník
  • Geiger - Střední záložník
  • Samassékou - Střední záložník
  • Raum - Levý záložník
  • Baumgartner - Pravý podhrotový útočník
  • Rutter - Střední útočník
  • Kramaric - Levý podhrotový útočník
  • Flekken - Brankář
  • Kübler - Pravý obránce
  • Lienhart - Střední obránce
  • Schlotterbeck - Střední obránce
  • Günter - Levý obránce
  • Eggestein - Defenzivní záložník
  • Haberer - Defenzivní záložník
  • Grifo - Pravý záložník
  • Höler - Střední záložník
  • Sallai - Levý záložník
  • Demirovic - Střední útočník
Chybějící hráči týmu Hoffenheim Chybějící hráči týmu Freiburg
  • Ermin Bicakcic - Obránce
    (Zraněný)
  • Benjamin Hübner - Obránce
    (Zraněný)
  • Håvard Nordtveit - Obránce
    (Zraněný)
  • Chris Richards - Obránce
    (Zraněný)
  • Marco John - Záložník
    (Zraněný)
  • Stefan Posch - Obránce
    (Vykartovaný)
  • Nils Petersen - Útočník
    (Rekonvalescence)
  • Yannik Keitel - Záložník
    (Nejistý start)
  • Kevin Schade - Záložník
    (Nejistý start)
Předpověď zápasu

Hoffenheimu od března došel dech a propadu se tabulkou německé nejvyšší soutěže níž a níž. Momentálně ztrácí na pohárové příčky 4 body a 3 kola před koncem má stále teoretickou šanci, že se pro sezonu 2022/2023 kvalifikuje alespoň do Evropské konferenční ligy.

Nouzi o motivaci však nemá ani sobotní soupeř Kadeřábka a spol. Pokud by nyní sezona skončila, Freiburg by se kvalifikoval do Evropské ligy. Stále však může skončit mimo pohárové pásmo, postoupit do kvalifikace EKL nebo vybojovat milionářskou Champions League. Je to otevřené – 4. Lipsko má na Freiburg pouze 2bodový náskok. Hráči SC mají navíc dobrou formu, která by měla pokračovat i na půdě PreZero Areny.

Doporučujeme tipovat na těsné vítězství hostů. V utkání by mělo v součtu padnout méně než 2,5 branky.

Autor tohoto článku tipuje přesný výsledek
0 : 1
Hoffenheim - Freiburg
Preview Hoffenheim - Freiburg

Sforziho prognóza! Tápající Hoffenheim hostí v dobré formě hrající Freiburg!

28. 4. 2022 23:54, upraveno: 29. 4. 2022 00:19
autor: Sforzac
Stejně jako většina evropských fotbalových soutěží spěje rovněž německá Bundesliga ke konečnému rozuzlení. Zraněními sužovaný a momentálně výsledkově trápící se Hoffenheim přivítá v již 32. ligovém kole nejvyšší německé fotbalové ligy fotbalisty Freiburgu, kteří se naopak těší z velmi slušné formy a výsledků, díky nimž bojují o příčky nejvyšší a s tím spojenou účast v příštím ročníku evropských pohárů, v jejich případě dokonce v milionářské Lize mistrů. Vstupenku mezi nejlepší evropské fotbalové kluby zaručuje rovněž čtvrtá příčka tabulky, na kterou ztrácí hostující mužstvo pouhé dva body. Domácí celek naopak momentálně tápe a díky dlouhému čekání na vítězství, které je pravděpodobně ovlivněno rovněž rozsáhlou marodkou, opustil pohárová umístění a na osmé pozici ztrácí na pátou příčku, která zaručuje alespoň účast v Evropské konferenční lize, čtyři body. Fotbalisté Hoffenheimu mají tedy ještě tři kola před koncem letošní sezóny jednu z posledních možnosti zabojovat o pohárová umístění, svoje tabulkové postavení hodlá ale uhájit či vylepšit rovněž Freiburg!
Logo týmu Hoffenheim Novinky týmu Hoffenheim Logo týmu Hoffenheim Novinky týmu Freiburg

Pikantnější příchuť bude mít toto utkání pro 31letého gólmana a kapitána mužstva Olivera Baumanna. Toho získali domácí v létě 2014 právě z Freiburgu a obléká tedy modro-bílý dres již osmým rokem. Spolehlivý strážce svatyně domácích nakouknul také do reprezentačního Áčka a nebude zcela jistě chybět v základní sestavě domácího celku.

Zkušený forvard Andrej Kramarič, který přestoupil v létě 2016 z anglického Leicesteru, zaznamenal v uplynulém ligovém ročníku rovných dvacet branek a v aktuální sezóně se trefil prozatím čtyřikrát. Třicetiletý chorvatský reprezentant a rodák ze Záhřebu, s nímž získal v minulosti ve službách Dynama rovněž dva mistrovské tituly, obléká modro-bílý dres již sedmou sezónu a měl by znovu dostat důvěru od úvodního hvizdu utkání.

Útočník Ihlas Bebou skóroval dvakrát v závěru lednového domácího střetnutí s Augsburgem a rozhodl tak o vítězství svého mužstva v poměru 3:1. Reprezentant Toga, který se v uplynulé sezóně trefil devětkrát, tak a od té doby nerozšířil svoji sedmigólovou sbírku. Bývalý hráč Fortuny Düsseldorf a Hannoveru 96 by mohl opět nastoupit v zahajovací sestavě Hoffenheimu a pokusit se ukončit dlouhé čekání na střelecký úspěch.

Rovněž sedm ligových branek zaznamenal v aktuální sezóně Georginio Rutter, bývalý hráč francouzského Rennes, ze kterého přišel sbírat bundesligové zkušenosti v zimě loňského roku. Tento mladý francouzský forvard zařídil v předchozím střetnutí vyrovnávací brankou na 2:2 na půdě Frankfurtu pro svého chlebodárce alespoň bod a je momentálně společně se zmíněným Ihlasem Bebou nejlepším střelcem mužstva. Na hřiště se nicméně dost možná podívá až v průběhu utkání.

Domácí se museli v minulém střetnutí obejít z důvodu karetního trestu bez 22letého ofenzivního záložníka Christopha Baumgartnera, který se tak s největší pravděpodobností proti Freiburgu vrátí opět do základní sestavy. Autor dvou kvalifikačních branek rakouské reprezentace je s šesti přesnými zásahy druhým nejlepším střelcem modro-bílých a bude znamenat pro hostující mužstvo jedno z největších nebezpečí.

Kvůli pěti žlutým kartám musel v utkání s Eintrachtem Frankfurt rovněž odpočívat bývalý Sparťan a krajní obránce české fotbalové reprezentace Pavel Kadeřábek, který obléká dres Hoffenheimu již osmým rokem. Třicetiletý zkušený fotbalista bude ale již znovu připraven nastoupit od úvodního minuty zápasu. Domácím bude naopak chybět vykartovaný Stefan Posch, který nastupuje pravidelně na místě středového obránce a viděl v posledním ligovém duelu z ruky hlavního rozhodčího pátou žlutou kartu sezóny. Stoperský post 22letého rakouského reprezentačního stopera by mohl zaujmout o pět let starší Nigerijec Kevin Akpoguma, který v uplynulých dvou střetnutích nastoupil vždy pouze na 45 minut.

Čtyřnásobný vítěz druhé německé Bundesligy postoupil po semifinálovém vítězství 3:1 na hřišti momentálně druholigového Hamburku do historicky prvního finále prestižního domácího poháru, v němž 21.05. vyzve na berlínském Olympiastadion favorizované Lipsko.

S kapitánskou páskou nastoupí znovu na levé straně obranné řady Christian Günther, který má na svém kontě nejvíce odehraných minut v červeno-černém dresu a k tomu jeden reprezentační start za národní tým Německa v kvalifikačním utkání proti Lichtenštejnsku. V minulém domácím ligovém střetnutí s Borusií Mönchengladbach vsítil tento 29letý odchovanec Freiburgu vyrovnávací branku, k níž si navíc ještě připsal jednu gólovou asistenci.

Italský reprezentant Vincenzo Grifo skóroval v obou předešlých utkáních svého zaměstnavatele, má tedy aktuálně velmi dobrou střeleckou formu a bude pravděpodobně znamenat největší nebezpečí pro obranu soupeře. Křídelní ofenzivní fotbalista, který je s devíti přesnými zásahy nejlepším střelcem hostujícího mužstva, oblékal v minulosti rovněž dres Hoffenheimu, odkud se vrátil v září 2019 zpět do Freiburgu, kde rovněž v uplynulé sezóně zaznamenal devět přesných zásahů.

Důležitou černou práci odvádí Nicolas Hofler, autor jedné z branek v semifinálovém utkání domácího poháru na hřišti Hamburku, který je kromě dvou odehraných sezón v druholigovém Aue věrný svému aktuálnímu a dlouholetému chlebodárci. Pro domácí tým je role zkušeného 32letého defenzivního záložníka nesmírně důležitá a nebude tudíž s největší pravděpodobností chybět na hřišti od úvodního hvizdu také v tomto střetnutí.

Ofenzivní křídlo Woo-Yeong Jeong a autor čtyř ligových branek probíhající sezóny ukončil v létě 2020 hostování v Bayernu Mnichov, se kterým stačil během svého působení vyhrát dvakrát bundesligový titul a rozhodl se pokračovat ve fotbalové kariéře v dresu Freiburgu. Rovněž tento 22letý rodák z Ulsanu a reprezentant Jižní Koreje, které pomohl v kvalifikaci na letošní světový šampionát, by mohl zasáhnout do hry ihned od úvodní minuty utkání.

Na hrotu útoku v předchozích zápasech velmi často nastupoval Ermedin Demirovič, 24letý reprezentant Bosny a Hercegoviny, bývalý hráč španělského Deportiva Alavés, druholigového francouzského Sochaux či švýcarského St. Gallen, kde vstřelil v sezóně 2019/2020 velmi slušných čtrnáct branek. I když jeho posledním gólovým počinem byla branka v první polovině března v remízovém střetnutí na půdě Lipska a na svůj další střelecký úspěch čeká tedy již zhruba dva měsíce, mohl by znovu dostat příležitost v základní sestavě Freiburgu také v tomto utkání.

Hráči týmu Hoffenheim Hráči týmu Freiburg
  • Oliver Baumann - Brankář
    (Kapitán)
  • David Raum - Levý obránce
  • Kevin Vogt - Stoper
  • Kevin Akpoguma - Stoper
  • Pavel Kadeřábek - Pravý obránce
  • Diadie Samassekou - Defenzivní záložník
  • Angelo Stiller - Defenzivní záložník
  • Christoph Baumgartner - Ofenzivní záložník
  • Munas Dabbur - Útočník
  • Ihlas Bebou - Útočník
  • Andrej Kramarič - Útočník
  • Mark Flekken - Brankář
  • Christian Günter - Levý obránce
    (Kapitán)
  • Philipp Lienhart - Stoper
  • Nico Schlotterbeck - Stoper
  • Lukas Kubler - Pravý obránce
  • Nicolas Hofler - Defenzivní záložník
  • Maximilian Eggestein - Střední záložník
  • Woo-Yeong Jeong - Ofenzivní záložník
  • Vincenzo Grifo - Levé křídlo
  • Roland Sallai - Pravé křídlo
  • Ermedin Demirovič - Útočník
Chybějící hráči týmu Hoffenheim Chybějící hráči týmu Freiburg
  • Ermin Bicakcic - Stoper
    (Rekonvalescence)
  • Stefan Posch - Stoper
    (Disciplinární trest - žluté karty)
  • Havard Nordtveit - Stoper
    (Poranění kolena)
  • Chris Richards - Stoper
    (Poranění kolena)
  • Benjamin Hübner - Stoper
    (Poranění zad)
  • Florian Grillitsch - Defenzivní záložník
    (Svalové zranění)
  • Dennis Geiger - Střední záložník
    (Zranění)
  • Marco John - Levý záložník
    (Zranění ramena)
  • Yannik Keitel - Defenzivní záložník
    (Zranění)
  • Kevin Schade - Pravé křídlo
    (Poranění břišních svalů)
Předpověď zápasu

Hoffenheim nedokázal zvítězit v uplynulých šesti utkáních, v nichž třikrát vyšel bodově naprázdno a ve zbylých třech případech získal pouze bod za nerozhodný výsledek. Díky tomuto výkonnostnímu výpadku opustil pohárová umístění a po 31 odehraných ligových zápasech aktuálně okupuje se 46 body osmou příčku tabulky Bundesligy.
V obou předchozích střetnutích se modro-bílí se soupeřem rozešli smírně, nejprve ztratili na domácím stadionu dva body po bezbrankové remíze s beznadějně posledním a již jistě sestupujícím Greuther Fürth, aby následně získali v posledním ligovém kole po výsledku 2:2 alespoň bod na hřišti devátého Eintrachtu Frankfurt.
Die Kraichgauer získali většinu ze své bodové sbírky na vlastním stadionu, v tomto ohledu patří k lepšímu průměru Bundesligy. V celkovém součtu vstřelili 52 branek a 47 jich inkasovali, před domácím publikem dovolili soupeři rozvlnit síť svojí brány pouze šestnáctkrát, tedy zhruba dvě třetiny branek obdrželi ve venkovních utkáních.
Hostujícímu celku patří s 52 body při aktivním skóre 52:37 pátá příčka tabulky a s největší pravděpodobností je čeká účast v příštím ročníku evropských pohárů. V 31 odehraných ligových střetnutích čtrnáctkrát zvítězili, v deseti případech remizovali a v sedmi zápasech vyšli bodově naprázdno.
Freiburg disponuje aktuálně velice dobrou formou, v uplynulých deseti soutěžních utkáních dokázal v pěti z nich naplno bodovat, čtyřikrát remizoval a pouze v jednom případě našel přemožitele, jímž byl mistrovský Bayern, který na jeho hřišti zvítězil 4:1. V předchozím, v divácky velmi atraktivním utkání, červeno-černí po divokém průběhu zápasu ztratili na domácím stadionu body s jedenáctou Borusií Mönchengladbach, když otočili nepříznivý stav 0:2 ve svůj prospěch, ale v nastavení inkasovali a museli se tak po remíze 3:3 nakonec spokojit alespoň se ziskem jednoho bodu.
Z pohledu úspěšnosti v zápasech na soupeřových hřištích je Freiburg s 23 získanými body čtvrtým nejlepším celkem Bundesligy. V uplynulých šesti venkovních utkáních se červeno-černí třikrát se soupeřem rozešli smírně a ve zbylých třech případech zvítězili, včetně posledního venkovního utkání na půdě devátého Eintrachtu Frankfurt, který udolali 2:1. Poslední venkovní porážku utrpěli fotbalisté Freiburgu začátkem února letošního roku na půdě aktuálně sedmého Kolína nad Rýnem.
V předešlých třech vzájemných utkáních hraných na půdě Hoffenheimu se z plnohodnotného bodového zisku vždy radovali fotbalisté Freiburgu, v tom posledním v rámci německého poháru zvítězili přesvědčivě 4:1. V patnáctém ligovém kole na konci loňského roku na půdě Freiburgu se z vítězství 2:1 zase radovali modro-bílí.
I když hosté aktuálně disponují velmi slušnou formou a Hoffenheim neprožívá příliš úspěšné období, mohli by domácí v tomto utkání získat alespoň bod. Utkání, ve kterém oba soupeři bojují o co nejlepší postavení v tabulce a tedy o vstupenky pro příští ročník evropských pohárů, by tedy mohla slušet remíza.

Autor tohoto článku tipuje přesný výsledek
1 : 1
Hoffenheim - Freiburg
Máte názor k analýze nebo zápasu?
Můžete se podělit s jinými čtenáři níže
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

TIPY zdarma do emailu!

Infikuj se jako první!

TIPY zdarma do emailu!
TOP10SportSites
Search

Pro poslání analýzy musíte být přihlášen.

Pro pokračování musíte vyplnit všechna pole