Přihlášení:
Menu
Preview Southampton - Newcastle

Sforziho prognóza! Vzkříšené Straky z Newcastlu letí tabulkou vzhůru, zpomalit je hodlá Southampton!

7. 3. 2022 09:13, upraveno: 8. 3. 2022 21:37
autor: Sforzac
Souboj mužstev s aktuálně velmi dobrou formu nabídne 21. kolo nejvyšší anglické fotbalové ligy, ve kterém přivítá devátý Southampton čtrnáctý Newcastle. Domácí po velmi úspěšném výsledkovém i herním období, kdy v sedmi zápasech neokusili hořkost porážky a obrali o body největší favority, tvrdě narazili a utrpěli v posledním ligovém kole potupnou porážku 0:4 na půdě Aston Villy. Hostující Straky se výrazně zlepšenými výkony, které přinesly i zasloužené výsledky, odpoutaly ze sestupových příček a stoupají tabulkou raketově vzhůru. V posledním zápase Newcastle pokořil před vlastním publikem 2:1 Brighton, když po poločasovém vedení 2:0 dovolil hostujícímu celku jen snížit, ale ztrátu bodů nepřipustil a vítězství si pohlídal. Southampton ale před svými fanoušky body nerozdává a určitě bude chtít hostující Straky v jejich rozletu zastavit.
Logo týmu Southampton Novinky týmu Southampton Logo týmu Southampton Novinky týmu Newcastle

Southampton si vedl velmi dobře v zápasech s anglickými velkokluby, kdy po domácí remíze 1:1 s největším favoritem na zisk mistrovského titulu Manchesterem City zvítězil senzačně 3:2 na půdě Tottenhamu, aby si následně odvezl cenný bod z Old Trafford po remíze 1:1 s Manchesterem United.

Domácí si vedou rovněž velmi dobře v FA Cupu, kde v domácím osmifinálovém střetnutí nedali šanci Součkovu West Hamu United a po vítězství 3:1 postoupili do čtvrtfinále, ve kterém přivítají na vlastním St. Mary´s Stadium 19.03.2022 Manchester City.

Svatí disponují velmi silným středem pole. Tvůrcem hry a zároveň kapitánem je 27letý odchovanec Southamptonu James Ward-Prowse, který je navíc s šesti brankami druhým nejlepším střelcem svého týmu. Tento rodák s Portsmouthu nebude zcela určitě chybět v základní sestavě také proti Newcastlu. Záda mu bude krýt defenzivně laděný středopolař Oriol Romeu, který na jihu Anglie kroutí již sedmou sezónu a během svého působení v dresu Barcelony získal španělský ligový titul i dvě trofeje Ligy mistrů.

Nejlepším střelcem domácího celku je se sedmi přesnými zásahy útočník Che Adams, který vsítil mimo jiné nesmírně důležitou třetí a zároveň vítěznou branku v zápase na hřišti Tottenhamu Hotspur. 25letý autor tři kvalifikačních branek Skotska přišel v létě 2019 z Birminghamu a bude znamenat největší hrozbu pro obranu soupeře.

Po svalovém zranění by se měl rovněž do základní sestavy vrátit 22letý ghanský stoper Mohammed Salisu, jak se ukázalo v předchozím střetnutí s Aston Villou, obrana Svatých měla při jeho absenci velké trhliny.

Hlavním strůjcem domácího vítězství s Brightonem byl křídelní záložník Ryan Fraser, který svým druhým gólovým zápisem v sezóně rozhodl utkání v úvodní dvacetiminutovce prvního dějství. 28letý skotský reprezentant, kterého získali hosté jako volného hráče z Bournemouthu, nejprve sám skóroval a dvě minuty poté přihrál na druhou trefu švýcarskému obránci Fabianu Schärovi.

Rovněž z Bournemouthu posílil v roce 2020 hostující celek Callum Wilson a s šesti brankami je aktuálně nejlepším střelcem hostujícího mužstva. Tento 30letý forvard musí ale díky poranění lýtka již od konce loňského roku nuceně odpočívat a jeho návrat je prozatím nejistý. Straky tak na začátku ledna angažovali novozélandského reprezentačního útočníka Chrise Wooda, jehož služby trenér Edie Howe pravidelně využívá a pravděpodobně jej uvidíme od úvodní minuty také v tomto střetnutí.

Velmi dobrou střeleckou formou disponuje 22letý křídelní záložník Joseph Willock, který sice vyšel v uplynulém utkání s Brightonem střelecky naprázdno, ale byl autorem jedné z branek při vítězství 2:0 na hřišti v Brentfordu a rovněž důležité vyrovnávací trefy z nastavení prvního poločasu ve venkovním střetnutí s West Ham United. Odchovanec londýnského Arsenalu posílil Newcastle v létě loňského roku a bude znovu hrozit soupeři zejména z křídelních prostorů.

Francouzský záložník Allan Saint-Maximin se v aktuální sezóně trefil pětkrát a pozvolna se po zranění dostává zpět do zápasového tempa. 24letý druhý nejlepší střelec Newcastlu, který dříve oblékal dres francouzského Nice, kde si zahrál rovněž Ligu mistrů a Evropskou ligu, odehrál v předešlém vítězném utkání s Brightonem zhruba polovinu druhého dějství a dost možná dostane příležitost nastoupit v základní sestavě hostů.

Hostující trenér Edie Howe nebude mít znovu možnost zařadit do sestavy reprezentačního obránce Kierana Trippiera, který posílil mužstvo ze severovýchodní Anglie na začátku roku z madridského Atletika, v jehož dresu získal rovněž titul španělské La Ligy. 31letý rodák z Bury si vážně poranil kotník v únorovém domácím zápase s Aston Villou a na jeho místě zcela pravidelně nastupuje švédský krajní obránce Emil Krafth, kterého Straky získaly v roce 2019 z francouzského Amiens a také v tomto střetnutí by neměl chybět v základní sestavě svého chlebodárce.

Hráči týmu Southampton Hráči týmu Newcastle
  • Fraser Forster - Brankář
  • Kyle Walker-Peters - Levý obránce
  • Mohammed Salisu - Stoper
  • Jan Bednarek - Stoper
  • Valentino Livramento - Pravý obránce
  • Oriol Romeu - Defenzivní záložník
  • Mohamed Elyounoussi - Levý záložník
  • James Ward-Prowse - Střední záložník
    (Kapitán)
  • Stuart Armstrong - Pravý záložník
  • Che Adams - Útočník
  • Armando Broja - Útočník
  • Martin Dúbravka - Brankář
  • Matt Targett - Levý obránce
  • Fabian Schär - Stoper
  • Dan Burn - Stoper
  • Emil Krafth - Pravý obránce
  • Joelinton - Levý záložník
  • Jonjo Shelvey - Střední záložník
    (Kapitán)
  • Joe Willock - Pravý záložník
  • Allan Saint-Maximin - Levé křídlo
  • Ryan Fraser - Pravé křídlo
  • Chris Wood - Útočník
Chybějící hráči týmu Southampton Chybějící hráči týmu Newcastle
  • Alex McCarthy - Brankář
    (Svalové zranění)
  • Lyanco - Obránce
    (Poranění kolena)
  • Nathan Tella - Záložník
    (Poranění třísel)
  • Shane Long - Útočník
    (Chybí zápasová kondice)
  • Jamal Lewis - Levý obránce
    (Poranění třísel)
  • Matt Ritchie - Levý obránce
    (Poranění kolena)
  • Kieran Trippier - Pravý obránce
    (Poranění kotníku)
  • Isaac Hayden - Defenzivní záložník
    (Poranění kolena)
  • Callum Wilson - Útočník
    (Poranění lýtka)
Předpověď zápasu

Southampton čekají dvě střetnutí na domácím stadionu, po Newcastlu přivítají v neděli předposlední Warford.
Svatí budou chtít určitě zapomenout na debakl ze zápasu na půdě Aston Villy a přejí si opětovně navázat na svoje předchozí výborné výsledky, v případě plnohodnotného bodového zisku by se mohli přiblížit na dostřel pohárových příček.
Svěřenci rakouského manažera Ralpha Hasenhutlla naposledy prohráli na domovském St. Maty´s Stadium na konci září loňského roku nejtěsnějším rozdílem s Wolwes.
Také poslední tři domácí zápasy zvládli na výbornou a soupeři nedovolili zisk jediného bodu. Před svými fanoušky získali při skóre 18:10 slušných 22 z celových 35 bodů a aktuálně okupují devátou příčku tabulky Premier League.

Newcastle aktuálně válí a minulou sobotu zvládl také důležitý domácí duel s Brightonem, čímž udělal další významný krok k záchraně. Straky nemají ale zdaleka vyhráno, musí pokračovat v nastoleném trendu a soupeře i nadále okrádat o důležité body.
Posledních sedm zápasů nepoznali černo-bílí pocit porážky, pětkrát v nich zvítězili a ve dvou případech se o body dělili.
Newcastlu se daří rovněž ve venkovních duelech, v tom posledním uspěl na půdě Brentfordu, kde po výhře 2:0 slavil další tříbodový zisk.
V celkovém součtu stačí hostujícímu celku 28 získaných bodů při nelichotivém skóre 30:46 na čtrnáctou příčku tabulky.
Historicky čtyřnásobný vítěz Premier League při utkáních na soupeřových stadionech získal jen deset bodů, ale v posledních třech případech dvakrát zvítězil a jednou remizoval. Venkovní střeleckou bilanci mají Straky mizernou, doposud skórovali pouze desetkrát, méně branek na soupeřových stadionech vstřelil jen Norwich.

Čeká nás velmi zajímavý duel a i když hostující Straky nedají svoji kůži nijak lacino, Southampton by měl potvrdit svoji velmi dobrou bilanci v domácím prostředí a naplno bodovat.

Autor tohoto článku tipuje přesný výsledek
2 : 1
Southampton - Newcastle
10. března 2022 - 20:30
UO 0.5
1,40
Logo sázkové kanceláře
Avatar uživatele Stupesak
75.6 %
Stupesak
Máte názor k analýze nebo zápasu?
Můžete se podělit s jinými čtenáři níže
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

TIPY zdarma do emailu!

Infikuj se jako první!

TIPY zdarma do emailu!
TOP10SportSites
Search

Pro poslání analýzy musíte být přihlášen.

Pro pokračování musíte vyplnit všechna pole