Přihlášení:
Menu
Sforziho prognóza

Sforziho prognóza! Ve výborné formě hrající Remeš vyzve venkovního specialistu Olympique Marseille!

15. 3. 2023 23:04, upraveno: 16. 3. 2023 22:55
autor: Sforzac
Aktuálně osmá Remeš přivátá v rámci 28. kola nejvyšší francouzské fotbalové ligy druhý Olympique Marseille. Domácí celek nenašel přemožitele v uplynulých pěti soutěžních utkáních, v nichž udržel vždy čisté konto a čtyřikrát naplno bodoval, včetně nedělního duelu na trávníku čtvrtého Monaka, odkud si přivezl velmi cennou nejtěsnější výhru díky vítězné brance z úvodu druhého půle. Hostující družina zaostává o rovných deset bodů za vedoucím PSG, které je obhájcem loňského titulu a samozřejmě opět největším favoritem na zisk trofeje pro vítěze francouzské ligy. V aktuálním ligovém ročníku zaznamenala Marseille 51 gólových tref a obdržela 27 branek, je tak třetím nejproduktivnějším a zároveň pátým nejlépe bránícím celkem soutěže. Podaří se Olympique Marseille potvrdit svoji výbornou venkovní bilanci také na hřišti Stade de Reims, který na vlastním stadionu zvítězil v předešlých čtyřech duelech, z nichž v posledních třech navíc udržel čisté konto?
Logo týmu Reims Novinky týmu Reims Logo týmu Reims Novinky týmu Marseille Ol.

Historicky šestinásobný vítěz francouzské ligy, který svoji největší slávu zažil v padesátých letech, kdy dvakrát vyhrál rovněž francouzský pohár, zvítězil ve svých čtyřech předchozích domácích duelech v řadě a v posledních třech navíc neinkasoval. Ve svém posledním vystoupení před svými fanoušky zdolala Remeš po trpělivém dobývání soupeřovy svatyně brankou ze čtvrté minuty nastavení základní hrací doby nováčka z Korsiky AC Ajaccio.

Domácí se v probíhající sezóně hned třináctkrát se soupeřem o body rozdělili a jsou tak remízovým králem Ligue 1. Ve zbylých čtrnácti ligových střetnutích se mužstvo ze severovýchodu Francie radovalo z deseti výher a pouze čtyřikrát vyšlo bodově naprázdno. Ve 27 odehraných duelech zaznamenali červeno-bílí 35 přesných zásahů a obdrželi 26 branek, což je řadí k průměrným mužstvům z pohledu útočné produktivity a společně s lídrem tabulky PSG jsou zároveň druhým nejlépe bránícím týmem soutěže.

Stade de Reims nastupuje v drtivé většině ve formaci se čtyřmi obránci v řadě a se třemi záložníky, z nichž dva jsou defenzivními štíty. Na hrotu potom operuje jediný útočník, kterého podporují dvě ofenzivní křídla. Jelikož se domácím aktuálně daří a vítěznou sestavu nebude mít trenér William důvod měnit, lze v tomto utkání očekávat stejné rozestavení včetně nasazení hráčů jako v posledním případě na hřišti knížat z Monaka.

Domácí celek skončil svoje účinkování ve francouzském poháru Coupe de France ve čtvrtfinále na kopačkách jedenáctého Toulouse, na jehož půdě pouze zmírnil brankou z 89. minuty porážku 1:3.

Kanonýrem domácích a zároveň pátým nejlepším střelcem Ligue 1 je s šestnácti gólovými zápisy reprezentační forvard Albionu do 21 let Florian Balogun, který po čtyřech zápasech bez střeleckého úspěchu rozhodl v posledním ligovém utkání gólem z druhé půle o vítězství svého chlebodárce na trávníku čtvrtého Monaka. Rodák ze Spojených států, který vsítil šest kvalifikačních branek o postup na letošní mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Gruzii a Rumunsku, hostuje v Remeši z londýnského Arsenalu a s Gunners triumfoval v ligovém ročníku 2019/2020 v FA Cupu, v následující sezóně potom navíc získal trofej pro vítěze v poháru Community Shield.

Yunis Abdelhamid se rozhodl před šesti lety přestoupit z Dijonu do Remeše a ihned v premiérové sezóně postoupil se svými novými spoluhráči mezi francouzskou elitu. Bývalý reprezentační stoper Maroka, který je kapitánem mužstva a bezesporu pilířem červeno-bílé obrany, byl v domácím utkání 25. kola proti jedenáctému Toulouse autorem třetí branky a nebude zcela jistě chybět v zahajovací sestavě domácích také proti Marseille.

Obránce Emmanuel Agbadou z Pobřeží Slonoviny laboruje s poraněným stehnem a vedle zkušeného 35letého Abdelhamida se tedy ve stoperské dvojici objeví s největší pravděpodobností znovu od úvodního hvizdu teprve devatenáctiletý odchovanec remešského fotbalu Cheick Keita, který sice teprve sbírá zkušenosti, ale velmi rychle si zvyká na místo v základní sestavě domácích.

Třicetiletý Junya Ito se po pěti sezónách v belgickém Genku, se kterým vyhrál titul Jupiler Pro League a rovněž belgický pohár, upsal fotbalovému klubu ze severovýchodu Francie v červenci loňského roku a v aktuálním ligovém ročníku zaznamenal již pět střeleckých úspěchů. Křídelní útočník japonské reprezentace otevřel mimo jiné skóre již ve čtvrté minutě zmiňovaného domácího ligového duelu s Toulouse.

Fotbalisté z druhého největšího francouzského města nedokázali postoupit ze základní skupiny D letošní Ligy mistrů, kde ve společnosti anglického Tottenhamu Hotspur, bundesligového Eintrachtu Frankfurt a portugalského Sportingu Lisabon obsadili s šesti body konečnou čtvrtou, tedy poslední nepostupovou příčku. Marseille svoje příznivce nepříjemně překvapila ve čtvrtfinále domácího poháru Coupe de France, když nedokázala postoupit mezi čtyři nejlepší přes nováčka druhé ligy FC Annecy, se kterým si sice v šesté minutě nastavení vynutila vyrovnávací brankou na 2:2 penaltový rozstřel, ale v něm prokázal pevnější nervy soupeř a mohl se tak radovat ze senzačního postupu do semifinále.

Olympique Marseille po jednoznačné domácí porážce 0:3 s vedoucím PSG a zmíněném šokujícím čtvrtfinálovém vyřazení v domácím poháru s Annecy ve 26. kole znovu naplno bodoval díky nejtěsnější výhře brankou z druhé půle na hřišti pátého Rennes, čímž prodloužil svoji sérii venkovních výher na sedm v řadě. Po plnohodnotném bodovém zisku sahali hosté rovněž ve víkendovém domácím střetnutí s patnáctým Štrasburkem, se kterým sice od 29. minuty hráli v početním oslabení, ale i přesto šli do dvoubrankového vedení. Soupeř ovšem v samotném závěru dokázal dvěma brankami v rozmezí dvou minut srovnat krok a utkání tak nakonec skončilo po remíze 2:2 dělbou bodů.

Bývalý vynikající chorvatský reprezentační obránce a nyní trenér vítěze Ligy mistrů sezóny 1992/1993 Igor Tudor preferuje rozestavení se třemi stopery a dvěma krajními obránci, kteří po stranách podporují útočné snažení. Záložní formaci tvoří čtyři hráči, z nichž dva doplňují jediného hrotového útočníka.

Trojnásobný vítěz Evropské ligy bude mít zřejmě starosti se složením středních obránců, jelikož v posledním utkání se Štrasburkem musel po nedovoleném zákroku předčasně do šaten 24letý Argentinec a pilíř defenzivy Leonardo Balerdi, který po odchodu z Boca Juniors a angažmá v bundesligové Borussii Dortmund kroutí v Marseille již třetí sezónu. S poraněným kotníkem se potýká další obránce a člen základní jedenáctky Samuel Gigot, a tak by mohl na postu stopera dostat příležitost Issa Kaboré z Burkiny Faso, který je hráčem Manchesteru City, nebo reprezentant Pobřeží Slonoviny Eric Bailly z Manchesteru United. Oba zmínění fotbalisté hostují v Marseille do konce letošní sezóny.

Nejlepším střelcem fotbalistů z Provence je známý chilský reprezentační útočník Alexis Sánchez, který ve 34 letech stále dokazuje, že rozhodně ještě nepatří do starého železa a obrana soupeře se před ním musí mít stále na pozoru. Horkokrevný rodák z Tocopilla, který získal před odchodem do Francie španělský titul s Barcelonou i trofej pro vítěze Serie A s milánským Interem, se šestkrát zapsal do listiny střelců v neúspěšné kvalifikaci o postup na světový šampionát do Kataru a v minulém remízovém zápase se Štrasburkem zaznamenal svoji letošní jubilejní desátou trefu.

Uprostřed záložní formace nastoupí v základní jedenáctce hostů s kapitánskou páskou zcela určitě 28letý Valentin Rongier, který začínal s fotbalem v konkurenčním Nantes a dres Olympique Marseille obléká již čtvrtou sezónu.

29letý reprezentant Ukrajiny Ruslan Malinovskyi zamířil do Marseille na roční hostování z italské Atalanty Bergamo, kam přestoupil z belgického Genku. Ofenzivní záložník zařídil vítěznou brankou na 2:1 postup Les Olympiens do čtvrtfinále Coupe de France v domácím střetnutí s vedoucím PSG a zřejmě zasáhne do utkání proti Remeši hned od úvodní minuty.

Hráči týmu Reims Hráči týmu Marseille Ol.
  • Yehvann Diouf - Brankář
  • Thibault De Smet - Levý obránce
  • Cheick Keita - Stoper
  • Yunis Abdelhamid - Stoper
    (Kapitán)
  • Thomas Foket - Pravý obránce
  • Dion Lopy - Defenzivní záložník
  • Azor Matusiwa - Defenzivní záložník
  • Marshall Munetsi - Střední záložník
  • Alexis Flips - Levé křídlo
  • Junya Ito - Pravé křídlo
  • Folarin Balogun - Útočník
  • Pau Lopez - Brankář
  • Nuno Tavares - Levý obránce
  • Sead Kolašinac - Stoper
  • Chancel Mbemba - Stoper
  • Eric Bailly - Stoper
  • Jonathan Clauss - Pravý obránce
  • Jordan Veretout - Defenzivní záložník
  • Valentin Rongier - Střední záložník
    (Kapitán)
  • Ruslan Malinovsky - Ofenzivní záložník
  • Cengiz Ünder - Ofenzivní záložník
  • Alexis Sanchez - Útočník
Chybějící hráči týmu Reims Chybějící hráči týmu Marseille Ol.
  • Emmanuel Agbadou - Stoper
    (Poranění stehna)
  • Myziane Maolida - Levé křídlo
    (Poranění kotníku)
  • Noah Holm - Střední útočník
    (Zranění)
  • Samuel Gigot - Stoper
    (Poranění kotníku)
  • Leonardo Balerdi - Stoper
    (Disciplinární trest - červená karta)
  • Amine Harit - Ofenzivní záložník
    (Poranění kolena)
Předpověď zápasu

Stade de Reims si v probíhající sezóně připsalo před vlastními tribunami 25 z celkových 43 bodů a je tak pátým nejlepším celkem v hodnocení úspěšnosti na vlastním stadionu, kde ve třinácti ligových duelech vsítilo 22 branek a inkasovalo třináctkrát.
Svěřenci teprve třicetiletého belgického trenéra Stilla Williama se po výborných výkonech přiblížili pohárovým umístěním a na páté Rennes, kterému momentálně patří pátá příčka zaručující účast v kvalifikaci Evropské konferenční ligy, ztrácí již pouhé čtyři body.
Les Olympiens drží s 56 body pozici zaručující účast ve skupinové fázi příštího ročníku milionářské Ligy mistrů, když před třetím Racingem Lens drží náskok dvou bodů.
Desetinásobný vítěz francouzské ligy a taktéž Coupe de France je v čele tabulky hodnocení úspěšnosti na soupeřových hřištích, kde zaznamenal deset vítězství, dvě remízy a pouze v jednom případě nebodoval. Ve třinácti venkovních duelech získali hosté 32 bodů, vsítili 26 branek a pouze devětkrát lovili míč z vlastní sítě, což je nejméně ze všech účastníků soutěže.
Remeš hraje ve skvělé formě, nicméně Marseille bude velmi těžkým soupeřem a prověří formu domácího celku.
Utkání slibuje velice zajímavou podívanou a souboj by mohl skončit dělbou bodů. Navíc předpokládám, že diváci nebudou svědky žádného velkého gólového představení.

Autor tohoto článku tipuje přesný výsledek
1 : 1
Reims - Marseille Ol.
Máte názor k analýze nebo zápasu?
Můžete se podělit s jinými čtenáři níže
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

TIPY zdarma do emailu!

Infikuj se jako první!

TIPY zdarma do emailu!
TOP10SportSites
Search

Pro poslání analýzy musíte být přihlášen.

Pro pokračování musíte vyplnit všechna pole