Přihlášení:
Menu
18 února 2022
14:10
OH - hokej
Ikona sportu hokej
1
2
v
1
1
(0:0) (1:0) (prodloužení: 0:1) (nájezdy: 0:0)
rusko-švédsko-zoh

Rusko vs. Švédsko: Vyrovnaný zápas a menší počet gólů

17. 2. 2022 21:37, upraveno: 18. 2. 2022 14:49
autor: OnlyValue
V semifinále hokejového turnaje na Zimních olympijských hrách v Pekingu 2022 se utkají týmy Ruska a Švédska. Hledat favorita tohoto zápasu je těžké, my bychom si ovšem vsadili under.
Logo týmu Rusko Novinky týmu Rusko Logo týmu Rusko Novinky týmu Švédsko

Rusko je právem považováno za jednoho z největších favoritů na výhru olympijského turnaje.

V základní skupině Rusko vyhrálo nad Dánskem a Švýcarskem. Nestačilo pouze na výběr České republiky, kterému podlehlo v extra čase.

V prvním kole vyřazovací části Rusko vyhrálo nad Dánskem 3:1.

Brankářskou jedničkou Ruska je Ivan Fedotov z CSKA Moskva a ne jinak tomu bude v tomto zápasu. Ivan Fedotov má úspěšnost zákroků 93,52%.

 

Švédsko v základní skupině porazilo Lotyšsko a Slovensko, nestačilo pouze na Finsko, kterému podlehlo v extra čase a po extra selhání – v tomto zápase výběr Tre Kronor vedl 3:0, ale vedení trestuhodně ztratil.

V prvním kole vyřazovací části Švédsko porazilo Kanadu 2:0.

Švédsko nemá jasně stanovenou brankářskou jedničku, v bráně se střídají Hellberg a Johansson. Oba brankáři přitom podávají velice slušné výkony a je tak poměrně jedno, který z nich do brány nastoupí. Brankoviště v podání Švédů je prvotřídní.

Švédsko má také poměrně silné přesilové hry. Úspěšnost na přesilovkách tohoto týmu činí 26,32%. Trošku horší je to v oslabení, kde mají Tre Kronor úspěšnost pouze 69,23%.

Předpověď zápasu

Rusko je jedním z hlavních favoritů na výhru zlaté medaile, Švédsko mu ovšem velmi zdatně sekunduje. Švédsko má tradičně velice silný výběr a mezi velké favority patří také.

Švédsko má na turnaji o něco lepší statistiky jak Rusko, například v efektivitě střel (8,33% vs. 10,81%), úspěšnosti na přesilových hrách (14,29% vs. 26,32%) nebo počtu vyloučení (53 minut vs. 34 minut).

Síly obecně budou minimálně vyrovnané, podle statistik pak spíš na straně Švédů. Protože na výhru Tre Kronor je vyšší kurz, určitě bychom zkusili vsadit na modro-žlutou ekipu. Taktéž očekáváme opatrné utkání a menší počet gólů.

Autor tohoto článku tipuje přesný výsledek
2 : 3
Rusko - Švédsko
18. února 2022 - 14:10
UO 5.5
1,47
Logo sázkové kanceláře
Avatar uživatele Michelle
66.7 %
Michelle
Máte názor k analýze nebo zápasu?
Můžete se podělit s jinými čtenáři níže
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

TIPY zdarma do emailu!

Infikuj se jako první!

TIPY zdarma do emailu!
TOP10SportSites
Search

Pro poslání analýzy musíte být přihlášen.

Pro pokračování musíte vyplnit všechna pole