Přihlášení:
Menu
Sparta Praha vs. Vikingur

Sparta Praha vs. Vikingur | 1. utkání druhého předkola v režii pražského týmu

20. 7. 2022 18:46, upraveno: 21. 7. 2022 10:19
autor: Betting-girl
Tento týden začíná druhé kvalifikační kolo Evropské ligy. Elitní český klub Sparta Praha v něm ve čtvrtek bude hostit norský klub Viking FK z Eliteserien.
Logo týmu Sparta Praha Novinky týmu Sparta Praha Logo týmu Sparta Praha Novinky týmu Viking Stavanger

Sparta Praha skončila v sezóně 2021-22 v české nejvyšší soutěži na třetím místě, což jí vyneslo kvalifikaci do Evropské konferenční ligy. Pražský celek ještě nezačal sezónu 2022-23 a do čtvrtečního zápasu jde po přípravném období.

Pražský klub v přípravě porazil Duklu, Opavu, Rijeku a remizoval s Paksi FC. Jedinou porážku během předsezónní přípravy si Sparta Praha připsala 9. července proti rakouskému Wolfsbergu (1:0).

Sparta Praha v letošní sezoně svůj tým výrazně posílila a všichni noví hráči budou chtít v pohárovém utkání proti Vikingu nastoupit.

Nejzajímavější posilou pražského týmu je Jan Kuchta, který přišel z Lokomotivu Moskva. Střední útočník dříve hrával za konkurenční Slavii. V 66 zápasech vstřelil 32 gólů a na 33 přihrál.

Manažer Brian Priske začíná ve čtvrtek svou první sezonu ve Spartě, kam přišel z belgického Royalu Antverpy. Priske bude doufat, že nová posila Lukáš Haraslín dokáže pro Kuchtu připravit gólovou příležitost. Haraslín přišel ze Sassuola za 1,35 milionu liber a bude okupovat levé křídlo.

Zatímco Sparta Praha sezónu ještě nezačala, Viking FK je uprostřed sezóny Eliteserien 2022. Norská nejvyšší soutěž se na rozdíl od české první ligy hraje v letních měsících.

Viking je v současné době v Eliteserien na třetím místě a bojuje o ligový titul. Na domácí frontě dělí Viking od vedoucího týmu tabulky Molde pět bodů. Viking bude mít před prvním utkáním navrch, co se týče kondice a formy, ale Sparta Praha má celkově silnější kádr.

Veton Berisha vede Viking v počtu vstřelených branek – ve 12 ligových zápasech jich vstřelil osm. Manažer Bjarte Lunde Aarsheim.

Morten Jensen bude doufat, že se útočník dokáže zapsat do střelecké listiny a dovede Viking k venkovnímu vítězství. Jeho norský kolega Sebastian Sebulonsen si za Vikingy připsal čtyři góly.

Čtěte
Předkolo Evropské konferenční ligy 2022/23 + TIPY na co vsadit!
Předpověď zápasu

Očekává se, že Viking Stavanger budou hrát v rozestavení 3-5-2 a budou se snažit domácí zpomalit ve středu hřiště. Protože je však Sparta výrazně kvalitnější a protože bude hrát v domácím prostředí, nečekáme, že by se Vikingu tato strategie vyplatila.

Autor tohoto článku tipuje přesný výsledek
1 : 0
Sparta Praha - Viking Stavanger
21. července 2022 - 19:00
1 - 1X2
1,57
Logo sázkové kanceláře
Avatar uživatele Zdeno10
57.6 %
Zdeno10
Máte názor k analýze nebo zápasu?
Můžete se podělit s jinými čtenáři níže
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

TIPY zdarma do emailu!

Infikuj se jako první!

TIPY zdarma do emailu!
TOP10SportSites
Search

Pro poslání analýzy musíte být přihlášen.

Pro pokračování musíte vyplnit všechna pole