Přihlášení:
Menu
Preview Marseille - Monaco

Sforziho prognóza! Marseille poměří síly s tápajícím Monakem!

3. 3. 2022 21:14, upraveno: 4. 3. 2022 08:55
autor: Sforzac
V tabulce druhý Olympique Marseille přivítá ve šlágru 27. kola Ligue 1 fotbalisty AS Monako a bude se snažit využít soupeřovy herní a výsledkové krize k dalšímu pokud možno plnohodnotnému bodovému zisku. Domácím patří aktuálně druhá příčka tabulky, která zajišťuje postup do skupinové fáze Ligy mistrů, na jasného lídra PSG ztrácí již propastných patnáct bodů. Ani Marseille ale nemá aktuálně nejlepší formu, v posledním domácím utkání překvapivě nestačilo na sestupem ohrožený Clermont a o víkendu ztratilo v závěru jednogólové vedení na půdě rovněž o záchranu bojujícího Troyes. Pro obě mužstva bude tedy zápas nesmírně důležitý, případný úspěch jim určitě nalije čerstvou krev do žil a výsledek může leccos napovědět zejména z pohledu boje o evropské poháry.
Logo týmu Marseille Ol. Novinky týmu Marseille Ol. Logo týmu Marseille Ol. Novinky týmu Monaco

Hráči Marseille poslední dva zápasy nedokázali naplno bodovat a jejich pronásledovatelé se čím dál tím více dotahují, nicméně prozatím stále drží se 47 body a skóre 39:24 druhou příčku tabulky Ligue 1. V předešlých pěti domácích utkání získali ale jedinou výhru, ve dvou případech uhráli pouze nerozhodný výsledek a dvakrát všechny body ztratili.

Bílo-modří uspěli v Play-Off Evropské konferenční ligy, kde jednoznačně vyřadili po dvou vítězstvích ázerbajdžánský FK Karabach a v dalším dvojzápase narazí na švýcarskou Basilej.

Žádný z fotbalistů Marseille nefiguruje na listině zraněných hráčů. Nejvytíženějším hráčem domácího celku je obránce William Saliba, který přišel v loňském roce na hostování z londýnského Arsenalu a argentinský lodivod Jorge Sampaoli na něj bude spoléhat také v tomto utkání.

Domácí mají ve svém kádru několik velmi kvalitních ofenzivních hráčů. Dimitri Payet, s devíti brankami nejlepším střelcem Marseille, který má mimo jiné zkušenosti z Premier League, kde oblékal dres West Ham United, byl autorem úvodní branky z pokutového kopu v posledním utkání Marseille na půdě sestupem ohroženého Troyes. Tento 34letý zkušený ofenzivní záložník či pod-hrotový útočník se velkou měrou zasloužil o postup svého zaměstnavatele do další fáze Evropské konferenční ligy a s velkou pravděpodobností nastoupí v základní sestavě také proti Monaku. Od úvodního hvizdu by měl rovněž dostat příležitost 24letý křídelní záložník Cengiz Ünder, který je v Marseille na hostování z římského AS a v aktuální sezóně zaznamenal sedm přesných zásahů. Nesmírně kvalitní alternativou na pozici hrotového útočníka je polský brankostroj Arkadiusz Milik, který se dvěma brankami podílel na domácím vítězství v Evropské konferenční lize proti Karabachu a mohl by také dostat příležitost od úvodní minuty tohoto utkání, obzvlášť pokud trenér Sampaoli zvolí ofenzivnější rozestavení.

Knížata potřebují zastavit tabulkový propad, znovu najít ztracenou formu a zapojit se do bojů o pohárovou Evropu, která se jim díky nevyrovnaným výkonům a k nelibosti jejich fanoušků nepříjemně vzdaluje. Problémy mají hosté kromě herních a výsledkových výkyvů rovněž s disciplínou, druhý zápas v řadě dohrávali díky vyloučení v oslabení. Monaku patří aktuálně s 38 body až devátá příčka tabulky.

Červeno-bílí doposud získali na soupeřových stadionech při skóre 13:16 třináct bodů, mnohem úspěšnější a nebezpečnější jsou na svém domovském stadionu. V předchozím venkovním utkání uhráli jen remízu na hřišti posledního Bordeaux, ale vzhledem k tomu, že se museli od 34. minuty obejít bez vyloučeného hráče a doháněli nepříznivý stav, s konečným výsledkem 1:1 museli být spokojeni. Z pěti předchozích utkání přivezlo Monako pět bodů za výhru a dvě remízy, dvakrát na soupeře nestačilo.

Osminásobný francouzský mistr v minulém ligovém kole překvapivě podlehl v domácím zápase Reims 1:2 a byl to po dvou předchozích remízách jeho třetí zápas bez výhry v řadě. Po bezbrankové první půli poslal Knížata do vedení kanonýr Wissam Ben Yedder, ale po vlastní brance domácího Kevina Vollanda a vyloučení brazilského středopolaře Jeana Lucase dokonali hosté z protiútoku šokující obrat ve druhé minutě nastavení.

Monako vypadlo ve středečním duelu na hřišti sedmého Nantes v semifinále domácího poháru, když po nerozhodném stavu 2:2 po základní hrací době rozhodly o vyřazení Knížat až pokutové kopy, při nichž selhal kromě Aureliena Tchouameniho rovněž nejlepší střelec Ligue 1 Wissam Ben Yedder. Svěřence trenéra Clementa čeká ve čtvrtek osmifinále Evropské ligy, ve kterém změří ve dvojzápase síly se zástupcem portugalského fotbalu FC Braga.

Kapitán Wissam Ben Yedder byl jediným střelcem svého mužstva v předešlém domácím utkáni s Reims a byl to jeho již patnáctá střelecký zápis v sezóně, což jej pasuje do role nejlepšího střelce svého zaměstnavatele i celé soutěže. Tento šikovný útočník a autor dvou reprezentačních branek Francie, který přišel v roce 2018 za 40 milionů € ze španělské Sevilly, se trefil v uplynulé sezóně dvacetkrát a bude znamenat znovu největší nebezpečí pro bránu mužstva z Marseille.

Hostům bude z důvodu disciplinárního trestu chybět brazilská opora záložní řady Jean Lucas, který v uplynulém domácím střetnutí z Reims po dvou vyfasovaných žlutých kartách předčasně do kabin. V zahajovací jedenáctce by mohl tím pádem dostat příležitost Youssouf Fofana, který v utkání s Reims zaskakoval za potrestaného francouzského reprezentačního záložníka Aureliena Tchouameniho a nastoupil rovněž v základní jedenáctce v pohárovém střetnutí v Nantes. 24letý levý obránce Caio Enrique si odpykal z minulém kole rovněž karetní trest a trenér Philippe Clement jej zřejmě znovu zařadí do sestavy.

Hráči týmu Marseille Ol. Hráči týmu Monaco
  • Pau Lopez - Brankář
  • Luan Peres - Levý obránce
  • William Saliba - Stoper
  • Duje Ćaleta-Car - Stoper
  • Pol Lirola - Pravý obránce
  • Gerson - Levý záložník
  • Boubacar Kamara - Střední záložník
  • Matteo Guendouzi - Pravý záložník
  • Dimitri Payet - Levé křídlo
    (Kapitán)
  • Cengiz Ünder - Pravé křídlo
  • Arkadiusz Milik - Útočník
  • Alexander Nübel - Brankář
  • Caio Henrique - Levý obránce
  • Guillermo Maripan - Stoper
  • Axel Disasi - Stoper
  • Vanderson - Pravý obránce
  • Aurelien Tchouameni - Defenzivní záložník
  • Gelson Martins - Levý záložník
  • Youssouf Fofana - Střední záložník
  • Sofiane Diop - Pravý záložník
  • Kevin Volland - Ofenzivní záložník
  • Wissam Ben Yedder - Útočník
    (Kapitán)
Chybějící hráči týmu Marseille Ol. Chybějící hráči týmu Monaco
  • Benoit Badiashile - Stoper
    (Svalové zranění)
  • Jean Lucas - Záložník
    (Karetní trest)
  • Aleksandr Golovin - Záložník
    (Zranění)
  • Cesc Fabregas - Záložník
    (Svalové zranění)
  • Myron Boadu - Útočník
    (Svalové zranění)
  • Krepin Diatta - Útočník
    (Poranění kolena)
Předpověď zápasu

Obě mužstva mají nespornou kvalitu a i když nejsou aktuálně v nejlepší formě, bude se jednat určitě o velmi kvalitní utkání. Hosté prozatím zůstávají výrazně za předsezónním očekáváním, ale z Marseille by nemuseli odjet s prázdnou, k lepšímu výkonu a bodovému zisku by měl Monaku pomoci návrat potrestaných hříšníků. Je třeba očekávat vyrovnané utkání bez velkého gólového představení, i když obě mužstva disponují velmi kvalitními ofenzivními hráči. Vzhledem ke zmíněným skutečnostem by zápasu mohla slušet remíza.

Autor tohoto článku tipuje přesný výsledek
1 : 1
Marseille Ol. - Monaco
Máte názor k analýze nebo zápasu?
Můžete se podělit s jinými čtenáři níže
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

TIPY zdarma do emailu!

Infikuj se jako první!

TIPY zdarma do emailu!
TOP10SportSites
Search

Pro poslání analýzy musíte být přihlášen.

Pro pokračování musíte vyplnit všechna pole