Přihlášení:
Menu
plzeň-vs-třinec

Plzeň vs. Třinec: Televizní zápas ve znamení třinecké ocele

11. 9. 2021 18:29, upraveno: 13. 9. 2021 09:19
autor: Lipo
Plzeň po bouřlivém létě, kdy nedokázala udržet svojí hlavní ofenzivní hvězdu Milana Gulaše, hledá pevnou půdu pod nohama. V prvním zápase sezóny si prakticky neškrtla v zápase s Pardubicemi a nyní ji čeká podobně těžký zápas. Indiáni se totiž utkají s úřadujícími mistry, kteří navíc platí za hlavního favorita na obhajobu. Jak zápas mezi Indiány a Oceláři dopadne? Odpověď hledejte v tomto preview!
Logo týmu Plzeň Novinky týmu Plzeň Logo týmu Plzeň Novinky týmu Třinec

Na listině zraněných jsou M. Svoboda a G. Thorell.

Plzeň do nové sezóny vstoupila prohrou s Pardubicemi. Kromě ztráty tří bodů je ovšem ještě mnohem horší celkový dojem z tohoto zápasu. Plzeň po celou dobu hry táhla za výrazně kratší konec provazu a výsledek 4:0 byl naprosto odpovídající.

Plzeň během tohoto léta přišla o útočníka Milana Gulaše, který odešel do Českých Budějovic. Propast, která po nejlepším útočníkovi kádru vznikla, se Indiáni pokusí zacelit Michalem Bulířem. Bývalý hráč Liberce bude operovat na pravém křídle prvního útoku, přičemž bude spoléhat na podporu tvořivého centra Tomáše Mertla. Třetím do party je mladý lotyšský útočník Martins Dzierkals z Dinamo Riga.

Plzeň se podle předsezónních modelů hravě dostane do play-off, nicméně pravděpodobnost čtvrtfinále činí něco málo přes 30%.

Největší předností Indiánů je šířka kádru. Jedná se o tým, který nevyniká individuálně, má ovšem několik kvalitních borců, kteří by měli vytvořit tři až čtyři vyrovnané útoky.

Trošku slabší je Plzeň v útoku. Čerešňák, Kaňák a Budík jsou lehce nadprůměrní obránci, zbytek pak patří k podprůměru. Obrana Plzně je tak 10. nejlepší obranou v lize.

Trenér Varaďa má k dispozici všechny hráče.

Třinec vyhrál úvodní zápas sezóny s Českými Budějovicemi 4:0. Třinec byl v tomto zápase lepší ve všech statistikách a výsledek od první třetiny kontroloval.

Třinec je úřadujícím mistrem a zároveň hlavním adeptem na výhru titulu.

Oceláři v létě přišli o Ralfse Freibergse, Martina Gernáta, Jacka Rodewalda, Matěje Stránského a Matěje Špačka, což je citelná ztráta.

Třinec ovšem dokázal přivést zajímavé posily, jedná se hlavně o Andreje Nestrašila z Metallurg Magnitogorsk, Marko Daňa z Manitoba Moose a Martina Marinčina z Toronto Maple Leafs. Pozitivně lze vnímat také příchod brankáře Marka Mazance.

Oceláři hned v úvodním zápase sezóny předvedli své největší přednosti – hloubka kádru, kdy mohou zlobit všechny čtyři útočné lajny, přehled a kvalitu ve speciálních týmech a pracovitost a obětavost.

Chybějící hráči týmu Plzeň Chybějící hráči týmu Třinec
  • Miroslav Svoboda - brankář
    (nemoc)
  • Gustaf Thorell - útočník
    (zranění)
Předpověď zápasu

Plzeň v minulé sezóně vypadla v osmifinále play-off proti Olomouci a ani letos nemá úplně dobré vyhlídky, protože přes léto ztratila svého nejlepšího útočníka.

Také Třinec v létě opustili někteří klíčoví hráči, Oceláři však na rozdíl od Plzně také slušně posílili. Už tak velmi kvalitní tým třineckých Ocelářů je tak opět hlavním favoritem na zisk titulu.

Indiáni sice budou mít výhodu domácího hřiště a ta je v případě Plzně poměrně vysoká, ovšem favoritem je tady Třinec.

Autor tohoto článku tipuje přesný výsledek
1 : 4
Plzeň - Třinec
12. září 2021 - 17:30
2 - SBR
1,79
Logo sázkové kanceláře
Avatar uživatele Envv
51.4 %
Envv
Máte názor k analýze nebo zápasu?
Můžete se podělit s jinými čtenáři níže
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

TIPY zdarma do emailu!

Infikuj se jako první!

TIPY zdarma do emailu!
TOP10SportSites
Search

Pro poslání analýzy musíte být přihlášen.

Pro pokračování musíte vyplnit všechna pole