Přihlášení:
Menu
Preview AS Roma - Lazio

Sforziho prognóza! AS Řím v boji o pohárová umístění poměří síly v městském derby s Laziem!

17. 3. 2022 18:28, upraveno: 18. 3. 2022 00:05
autor: Sforzac
V rámci jubilejního 30. kola nejvyšší italské fotbalové ligy přivítá v městském derby šestý AS Řím fotbalisty pátého Lazia. Jak napověděl úvod, oba římští soupeři jsou sousedy v tabulce, po pondělním nejtěsnějším vítezství 1:0 v domácím střetnutí nad osmnáctými Benátkami přeskočilo Lazio svého soupeře o jediný bod, AS Řím totiž pouze remizoval ve víkendovém duelu na hřišti jedenáctého Udinese. Ve čtvrteční odvetě osmifinále Play-Off Evropské konferenční ligy s Vitesse Arnhem nakonec červeno-žlutí doslova vydřeli před svými fanoušky v samotném závěru utkání remízu 1:1 a zejména díky nejtěsnějšímu vítězství 1:0 z úvodního zápasu na půdě holandského soupeře tak šťastně postoupili mezi posledních osm nejlepších mužstev. Toto římské derby bude ostře sledované a nebude zcela určitě postrádat patřičný náboj, ve hře jsou kromě prestiže také vstupenky pro příští ročník evropských pohárů.

V rámci jubilejního 30. kola nejvyšší italské fotbalové ligy přivítá v městském derby šestý AS Řím fotbalisty pátého Lazia.
Jak napověděl úvod, oba římští soupeři jsou sousedy v tabulce, po pondělním nejtěsnějším vítezství 1:0 v domácím střetnutí nad osmnáctými Benátkami přeskočilo Lazio svého soupeře o jediný bod, AS Řím totiž pouze remizoval ve víkendovém duelu na hřišti jedenáctého Udinese. Ve čtvrteční odvetě osmifinále Play-Off Evropské konferenční ligy s Vitesse Arnhem nakonec červeno-žlutí doslova vydřeli před svými fanoušky v samotném závěru utkání remízu 1:1 a zejména díky nejtěsnějšímu vítězství 1:0 z úvodního zápasu na půdě holandského soupeře tak šťastně postoupili mezi posledních osm nejlepších mužstev.
Toto římské derby bude ostře sledované a nebude zcela určitě postrádat patřičný náboj, ve hře jsou kromě prestiže také vstupenky pro příští ročník evropských pohárů.

Logo týmu Roma AS Novinky týmu Roma AS Logo týmu Roma AS Novinky týmu Lazio Roma

AS Řím neprohrál deset uplynulých ligových zápasů v řadě, v nichž šestkrát zvítězil a čtyřikrát se se soupeřem o body dělil. Na vlastním stadionu Giallorossi v předchozích pěti utkáních třikrát naplno bodovali a dvakrát remizovali. Poslední porážku utrpěli svěřenci 59letého věhlasného a kontroverzního trenéra José Mourinha začátkem února při vyřazení ve čtvrtfinále domácího poháru na hřišti Interu Milán. Trojnásobný italský mistr a devítinásobný vítěz domácího poháru Coppa Italia momentálně okupuje se 48 body pátou příčku tabulky Serie A.

Anglický útočník Tammy Abraham je s třinácti přesnými zásahy celkově pátým nejlepším střelcem soutěže. Tento 24letý reprezentant Albionu, který přišel loni v létě z londýnské Chelsea, vstřelil rovněž postupovou vyrovnávací branku v závěru domácí osmifinálové odvety Evropské konferenční ligy proti Vitesse Arnhem a bude znamenat jednu z největších hrozeb pro defenzivu soupeře.

Se sedmi trefami je druhým nejúspěšnějším střelcem a zároveň kapitánem žluto-červených 25letý ofenzivní záložník Lorenzo Pellegrini, autor vyrovnávací branky z pokutového kopu ze čtvrté minuty nastavení v předchozím utkání na půdě čtrnáctého Udinese, kterého rovněž s největší pravděpodobností uvidíme na hřišti od úvodní minuty tohoto utkání.

Domácí disponují čtyřmi velice kvalitními stopery, které se trenér Mourinho snaží pravidelně herně vytěžovat. Nejvíce prostoru dostává 25letý italský reprezentační obránce Gianluca Mancini, který nastupuje za římské AS již třetí sezónu a je mimo jiné nejtrestanějším hráčem svého zaměstnavatele. V základní sestavě by neměl rovněž chybět 32letý Chris Smalling, jeden z nejzkušenějších domácích fotbalistů a bývalý hráč anglického Manchesteru United, v jehož dresu získal dva mistrovské tituly a navíc vítězství v Evropské lize. Od úvodního hvizdu by mohl také dostat důvěru albánský stoper Marash Kumbulla, bývalý hráč Hellas Verona, který musel kvůli disciplinárnímu trestu vynechat poslední ligové utkání na hřišti Udinese.

Rovněž arménský ofenzivní záložník Henrikh Mkhitaryan, který přišel v září 2020 z londýnského Arsenalu, musel nuceně odpočívat v předchozím utkání na hřišti Udinese díky vyloučení v domácím duelu s Atalantou Bergamo. Zkušený 33letý reprezentant, autor dvou reprezentačních a třech ligových branek, nebude s největší pravděpodobností chybět v zahajovací jedenáctce žluto-červených.

Lazio díky těsnému domácímu vítězství nad Benátkami a remíze AS Řím v Udinese přeskočilo svého městského rivala o bod a momentálně okupuje se 49 body páté místo tabulky Serie A. S 58 vstřelenými brankami jsou modro-bílí po milánském Interu druhým nejlépe zakončujícím mužstvem soutěže.

Držitel dvou mistrovských titulů, sedminásobný vítěz Coppa Italia a rovněž vítěz Poháru vítězů pohárů sezóny 1998/1999 nestačil Play-Off Evropské ligy na portugalské FC Porto, když po úvodní prohře 1:2 na soupeřově půdě doma v odvetě pouze remizoval 2:2 a musel tak svoje účinkování v evropských pohárech ukončit.

Mattia Zaccagni inkasoval v pondělním střetnutí s Benátkami již pátou žlutou kartu sezóny a 63letý lodivod hostujícího celku Maurizio Sarri se tak bude muset bez tohoto ofenzivního záložníka a autora čtyř ligových branek v tomto střetnutí obejít. V sestavě jej s největší pravděpodobností nahradí zkušený 34letý Pedro, který se v aktuální sezóně trefil již osmkrát. Pro španělského mistra světa z roku 2010 a bývalého hráče Barcelony, s níž získal pět mistrovských titulů a třikrát slavil vítězství v prestižní Lize mistrů, bude mít navíc toto utkání pikantní příchuť, v AS Řím totiž působil do loňského léta, odkud přestoupil právě do konkurenčního Lazia.

Krajní obránce Adam Marusič viděl v závěru vítězného utkání na půdě Cagliari od hlavního sudího druhou žlutou kartu a musel předčasně do šaten. V předchozím zápase s Benátkami musel tak 32letý rodák z Bělehradu a reprezentant Černé hory z důvodu disciplinárního trestu nuceně odpočívat, v tomto římském derby dostane ale s největší pravděpodobností znovu příležitost zasáhnout do hry od úvodního hvizdu.

Srbský reprezentační středopolař Sergej Milinkovič-Savič je nejvytěžovanějším hráčem a s osmi brankami rovněž druhým nelepším střelcem svého mužstva. Bývalý hráč belgického Genku obléká modro-bílý dres již sedmým rokem a bude se snažit v utkání na půdě městského rivala přerušit svoje dlouhé sedmizápasové čekání na další gólový úspěch.

Největší hvězdou hostujícího mužstva a rovněž nejlepším střelcem celé Serie A je s 21 přesnými zásahy italský reprezentační útočník Ciro Immobile, bývalý hráč španělské Sevilly a také Borusie Dortmund. Tento 32letý kanonýr a vítěz ME 2020 kroutí v Laziu již šestou sezónu, v té předchozí vsítil úžasných 36 branek. V pondělní domácí dohrávce s Benátkami byl ze značky pokutového kopu rovněž autorem jediné a zároveň vítězné branky svého mužstva, což byl jeho třetí gólový počin ze čtyřech posledních utkání.

Hráči týmu Roma AS Hráči týmu Lazio Roma
  • Rui Patricio - Brankář
  • Gianluca Mancini - Stoper
  • Chris Smalling - Stoper
  • Marash Kumbulla - Stoper
  • Bryan Cristante - Defenzivní záložník
  • Nicola Zalewski - Levý záložník
  • Lorenzo Pellegrini - Střední záložník
    (Kapitán)
  • Rick Karsdorp - Pravý záložník
  • Henrikh Mkhitaryan - Ofenzivní záložník
  • Nicolo Zaniolo - Útočník
  • Tammy Abraham - Útočník
  • Thomas Strakosha - Brankář
  • Elseid Hysaj - Levý obránce
  • Luiz Felipe - Stoper
  • Francesco Acerbi - Stoper
  • Adam Marusic - Pravý obránce
  • Lucas Leiva - Defenzivní záložník
  • Sergej Milinković-Savić - Střední záložník
  • Luis Alberto - Střední záložník
  • Pedro - Levé křídlo
  • Felipe Anderson - Pravé křídlo
  • Ciro Immobile - Útočník
    (Kapitán)
Chybějící hráči týmu Roma AS Chybějící hráči týmu Lazio Roma
  • Leonardo Spinazzola - Obránce
    (Poranění achillovy šlachy)
  • Felix Afena-Gyan - Útočník
    (Disciplinární trest - žluté karty)
  • Stefan Radu - Stoper
    (Poranění paty)
  • Danilo Cataldi - Defenzivní záložník
    (Svalové zranění)
  • Mattia Zaccagni - Ofenzivní záložník
    (Disciplinární trest - žluté karty)
Předpověď zápasu

AS Řím a rovněž Lazio mají bohatou fotbalovou tradici a patří k italské fotbalové elitě, pravidelně a úspěšně reprezentují svoji zemi v evropských pohárech, o které bojují také v probíhající sezóně. Brány příštího ročníku Ligy mistrů zůstanou ale oběma velkoklubům zřejmě uzavřeny, na čtvrtou příčku zaručující účast v této milionářské soutěži, kterou aktuálně okupuje Juventus Turín, ztrácí sedm, respektive osm bodů.
Poslední vzájemné střetnutí obou soupeřů v rámci šestého kola Serie A bylo divácky velmi atraktivní a skončilo vítězstvím domácího Lazia 3:2.
AS Řím absolvoval náročnou čtvrteční odvetu osmifinále Evropské konferenční ligy s aktuálně šestým týmem holandské Eredivisie Vitesse Arnhem a měl tedy jen dva dny odpočinku, což by mohlo být výhodou pro hostující Lazio.
Tento zápas nemá jasného favorita a mohl by skončit dělbou bodů. Lze předpokládat, že obě mužstva začnou opatrně, budou tedy vycházet ze zabezpečené obrany a čekat na soupeřovo zaváhání. Utkání by tentokrát nemělo divákům nabídnout žádné velké gólové představení.

Autor tohoto článku tipuje přesný výsledek
1 : 1
Roma AS - Lazio Roma
20. března 2022 - 18:00
UO 2.5
1,89
Logo sázkové kanceláře
Avatar uživatele Envv
51.4 %
Envv
Máte názor k analýze nebo zápasu?
Můžete se podělit s jinými čtenáři níže
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

TIPY zdarma do emailu!

Infikuj se jako první!

TIPY zdarma do emailu!
TOP10SportSites
Search

Pro poslání analýzy musíte být přihlášen.

Pro pokračování musíte vyplnit všechna pole